Létání Vám vyprázdní peněženku, možná i postel, ale zato naplní život.
Jan Macháček 2007

První jarní létání

Počasí se konečně trochu umoudřilo, a tak jsme s Klejkolinkou vyrazili s Elitem a Sharkem na pole. Vítr byl dnes nepříjemně silný a proměnlivý, ale to už nám v létání nezabránilo. 

Bylo toho hodně k vyzkoušení. Elite má nový regulátor Spin 44, né že by ho potřeboval kvůli proudu, ale je to regulátor určený do jeho nástupce ;-) a protože Elite potřeboval něco těžšího před těžiště,  vyřešil jsem to takto.

Díky nové baterce má také zpět vrtuli 11x5,5

Jeho původní regulátor Spin 33 je teď v Sharkovi. S ním už létá Klejkolinka, a učí se, aby mohla přejít na již postaveného Pittse od VA-Models.

Další super novinkou je létání na napětí. Poprvé jsem slyšel varovný signál systému Duplex, upozorňující, že se napětí na některém z článku baterie blíží k nebezpečné hranici 3V. Tak jsem tedy přistál a hned využil další novinku, kterou je naše nabíječka Hyperion EOS 0720i. Ta proudem 10A za 18 minut připravila baterii na další létání. 

Mezi další prkotiny musím zmínit i nové páky na mé vysílačce. Ty jsem už zkusil s Torem a dnes tedy konečně i s Elitem. Můžu zodpovědně říci, že je rozhodně z vysílačky jen tak nesundám. Při řízení nemusím krčit ruce, ovládání je určitě mnohem příjemnější a přesnější.

Po technické stránce se během zimní přípravy změnilo hodně, žádné rušení, rychlé nabíjení, kontrola napětí a všechny ty možné vychytávky, až se tomu nechce věřit, jak se to všechno krásně vyvíjí.

0 komentářů: