Létání Vám vyprázdní peněženku, možná i postel, ale zato naplní život.
Jan Macháček 2007

Red Bull Air Race 2009 - Budapešť

Po několika zhlédnutí Red Bull Air Race na televizní obrazovce jsme začali přemýšlet, že by bylo doopravdy zajímavým zážitkem vidět toto dech beroucí letecké představení naživo.

Z destinací, kde se závody konají, je k nám nejblíže Budapešť, takže jsme neváhali, koupili lístky a vyrazili.

Závody se létají ve dvou dnech. První probíhá kvalifikace a druhý už samotný závod.

Stačilo vidět první blížící se letadlo k trati a věděli jsme, že se bude jednat o nezapomenutelný zážitek.

Závody Red Bull Air Race jsou v Budapešti nejnavštěvovanější. Letos se v den hlavního závodu přislo podívat neuvěřitelných 650 000 lidí .
Nejsou datumově situované na víkend, jak tomu je v ostatních lokalitách zvykem, ale na státní svátek. Ten je pak v pozdních hodinách uctěn doopravdy velikým ohňostrojem. I k této podívané poslouží lístky na tribuny.

Vzhledem k počtu lidí, kteří na závody chodí doporučuji lístek na tribuny (nebo do VIP :-) ) pořídit. V den kvalifikace to není úplně nezbytně nutné, ale na samotný závod se lidé u břehů Dunaje scházeli od brzkého rána a snažili se najít co nejlepší místa ke sledování.
Navíc je u tribun samostatné WC a stánek s občerstvením, takže ušetříte čas i ve frontách.

Celá událost je doopravdy skvěle zajištěna. Zvukový podkres k doprovodné show i obří TV ke sledování detailů jsou samozřejmostí.

A nesmím zapomenout : pouze v Budapešti trasa závodu začíná i končí podletem pod mostem, a to tedy určitě stojí za vidění!

Na čt4 Sport se dá zhlédnout záznam tohoto závodu. Každopádně je určitě mnohem lepší vidět vše v celé své kráse naživo.

0 komentářů: