Létání Vám vyprázdní peněženku, možná i postel, ale zato naplní život.
Jan Macháček 2007

Ultramat 15

Ultramat 15 - Nabíječka, která nepřekvapí.
Myslím, že přesně tak zněl titulek jedné z recenze na tuto nabíječku, přesněji se její popis snad ani vystihnout nedá.

Píši tento článek až jako zpětné hodnocení, dnes už mám za ní náhradu, o které se zde brzy rozepíšu.

Nabíječku jsem vybral, protože uměla nabíjet i vybíjet, byla na 230 i 12V a dokázala spravovat všechny typy baterií, které jsem v té době vlastnil.

Její funkce naprosto stačili ke všemu základnímu co je třeba, uživatelského nastavení obsahovala pomálu. Výčet jejich funkcí se vešel na krabičku a víc doopravdy neuměla. Nešel například vypnout zvuk odezvy kláves ani alarm dokončení programu. U nastavení baterií šel nastavit pouze deltapeak (NiMH, NiCd) nic víc. Samotné nabíjení lipol mělo jeden jediný program. Prostě vše co je nejčastěji třeba.

Později se ukázalo, že pravděpodobně její firmware obsahuje chybu. Pokud byla baterie lipol nabíjena déle než 66 minut a neměla v tu chvíli napětí 12,5V a vyšší (trojčlánek), byl proces ukončen. Baterka tedy nedobitá. Žádné nastavení s tím nesouviselo, tak musela do reklamace.

Reklamace se trochu zamotala a tak nestihla do 30 dní dorazit ze servisu. Musím uznat, že jsem tuto situaci více než uvítal a začal se těšit na změnu v podobě e-Station BC-6 Dual Power.

0 komentářů: