Létání Vám vyprázdní peněženku, možná i postel, ale zato naplní život.
Jan Macháček 2007

Po roce

Jak už to tak u koníčků chodí, vyžadují čas od času nákup něčeho nového, více či méně důležitého. 
Snažíme se tu už více než rok shromažďovat informace o novinkách v našem vybavení, ale těsně po nákupu převládá pokaždé buďto naprosté nadšení, nebo totální zklamání.
Rozhodli jsme se tedy, že se pokusíme popsat naší spokojenost i po delší době, kdy už nám bude jasné, jak moc rozumný nákup to byl. A jak název článku napovídá, bude se jednat o věci, které máme více než rok.

Hned úvodem se tedy rozepíšu o rádiu, které využíváme a to Hitec Optic 6
V naší nejčastější sestavičce: Já, Mach a Klejkolinka nenajdete jinou vysílačku, když se přidá k létání i Tomáš,  jsme už s Optic 6 čtyři. Každý z nás ji vlastní téměř celou dobu co létáme (byla hned prvním nástupcem za vysílačkou ze setu Sky Lady II) a přesto jsme ji zde nikdy nevěnovali samostatný článek.

Z nějakého důvodu je právě Optic 6 v mnoha diskuzích sporem lidí, zda se jedná o levnou a kvalitní čí levnou a nespolehlivou vysílačku. 

Využiji tedy s klidným svědomím toho, že nám sem mnoho rozumbradů do komentářů nepíše a za sebe prohlásím : Vysílačka je to levná a kvalitní! Za celou dobu jejího používání nedošlo k ničemu podivnému, letadla máme více méně pod kontrolou, a když ne, vysílačkou to není. Často zmiňovaný FM modul (údajně vypadávající) nevypadává - s pultem pak už ani nemá kam.

Funkci učitel/žák už delší dobu nepoužíváme, ale když byla potřeba, posloužila. Připojení k PC pomocí USB se čas od času hodí pořád a také k žádným komplikacím nedochází.

Jednoduše řečeno, Optic 6 byla rozumná volba.

5 komentářů:

aki řekl(a)...

heled rybíz a kde je jako ta recenze ? ;-o)

Unknown řekl(a)...

jaka?

kobuk řekl(a)...

Zdravím piloty...chci se zeptat kde se dá sehnat ten kabel k propojení s kompem pro Optica 6???já ho nikde nemůžu sehnat:-(Děkuji;-)

Unknown řekl(a)...

Ahoj, ja ho kupoval u Pecky

http://www.peckamodel.cz/cz/produkt/793_usb-kabel-pro-rc-vysilace-hitec.aspx

a verim ze ho sezenes i u http://www.modelar-vanouch.cz/ . Ten ma, z nasi zkusenosti, vzdy vse :-) .

kobuk řekl(a)...

Jééé na Pecku jsem zapoměl...já koukal u pelikána ten ho nemá:-(
Díky moc:-)