Létání Vám vyprázdní peněženku, možná i postel, ale zato naplní život.
Jan Macháček 2007

Model Hobby 2010

Ani letos jsme nevynechali návštěvu výstavy modelů Model Hobby 2010
Ze strany organizátorů bohužel došlo k několika změnám. Model Hobby je oddělená výstava od výstavy hraček. Ta sice probíhá v ten samý termín na tom samém výstavišti, ale v jiných halách. Vstupné je na každou výstavu zvlášť. 
I náklady pro vystavovatele některé z výrobců a prodejců odradily. Nemohli jsme tedy například vidět modely jednoho z předních českých výrobců (nejen) větroňů firmu Reichard, nebo stánek prodejny Kostka model centrum, která raději nabídla v termínu veletrhu slevu na veškeré zboží v jejich obchodě.
Ti co se těšili na veletržní slevy firmy Jeti model, byli asi také nepříjemně zklamáni. Slevy se pohybovaly kolem 30,- kč, některé zboží bylo dokonce dražší než se dá běžně sehnat.
Jedna zajímavá novinka od firmy Jeti, která má jít do prodeje až začátkem příštího roku, byla na výstavě k prohlédnutí. Jedná se o JetiBox profi, který nabízí veliký display, na kterém dokáže zobrazovat několik měřených hodnot ze systému Duplex. Zařízení je poměrně dost veliké. Jeho cena bude údajně kolem 3000,-.
Jakožto fandu Red Bull Air Race mě zaujal model u stánku Pecka modelář, který je maketou Edge 540 Petera Besenyeie. Škoda, že s ním delší dobu tuto soutěž nelétá (přešel na Extru 300SR dále používal MXS-R a nově má letadlo Corvus Racer).

Poslední z věcí, které jsem si poznamenal, je novinka VA-Models. Jedná se o nového hornoplošníka

Jinak je na výstavě stále víc a víc prodejců mini vrtulníčků a podobných čínských kravinek. K závěru jsem nabyl dojmu, že se nic nestane, pokud příští rok vynechám.

0 komentářů: